2010. október 27., szerda

Cbox üzenőpanel

   Azóta, hogy blogolgatok, folyamatosan igyekszem fejlesztgetni az oldal kinézetét, funkcionalitását. Az alapstílus kezdetektől fogva maradt, de különböző extrákkal igyekszem ellátni, kiszélesítettem, kapott üzenőfalat, vendégkönyvet, idézeteket, messenger belépőt. Legutóbb két közösségi oldal "tetszik" gombját építettem bele, de a megosztás funkció is kiválóan működik. Persze ezek némelyikét nem tudtam én sem egyedül kivitelezni, sok segítséget kaptam Szato bloggertől. Köszönöm neki ezúton is.

   Sokan kérdezgetnek engem, illetve édesapámat (MJ) is, hogy az üzenőfalat miképpen sikerült elhelyeznünk. Erről szól ez a bejegyzés, segítségnyújtásképpen, most éppen Bramasole-nak. 
A cbox beépítése igazán egyszerű! Első lépésben regisztrálni kell itt! <-- kattints! Az oldal nyelve angol, de könnyen el lehet rajta tájékozódni. A rövid regisztráció után természetesen be kell lépni, és az utasításokat követve egyéni stílusúra szabhatjuk üzenőfalunkat. Ha valakinek gondot okoz a hiányos nyelvtudás, használja nyugodtan a google nyelvfordítót, minden érthető lesz!
Ha elkészültünk, kapunk egy html kódot, amit vágólapra kell helyeznünk. (másolás)
Nyissuk meg blogger irányítópultunkat, majd a tervezésen belül válasszuk a modul hozzáadását azon az oldalon, ahová szeretnénk helyezni a kész üzenőfalat. Válasszuk a HTML/JavaScript nevezetű modult, adjunk neki tetszőleges nevet (pl.: Üzenőfal), majd illesszük be a kódot. Mentés után ha jól dolgoztunk, máris ott vigyorog a csinos kis üzenőpanelünk. Túl sok gyakorlati haszna ugyan nincs, de apróbb témaváltásokra kiváló.
   Ha a méret, szín, vagy bármi egyéb nem stimmel, nyugodtan térjünk vissza a cbox oldalára, és alakítsuk át újra. Természetesen új kódot kapunk, amit az előbbi helyére kell bemásolni úgy, hogy a régit töröljük. Néhány kísérlet után biztosan sikerülni fog! Haladóbb megoldás, ha a már beillesztett kódban saját magunk állítjuk át a szélesség/hosszúság számadatait. Ez is megtehető, de csak az vágjon bele, aki csinált már hasonlót! Jó próbálkozást mindenkinek, remélem segítettem! 

3 megjegyzés:

georgina írta...

Nagyon szépen köszönöm a segitséget így már nekem is sikerült!Köszönettel Georgina (Bramasole)

Joe bácsi írta...

Nagyon szívesen! Örülök, hogy tudtam segíteni! Megnéztem, jó lett!

Mária írta...

Köszönöm a tájékoztató blog bejegyzést én is érdeklődtem ez iránt most majd én is megpróbálom létre hozni a saját üzenő falamat , remélem nem lesz túl nehéz. Köszönöm :) üdvözlettel Mária

Megjegyzés küldése