2010. szeptember 5., vasárnap

Jó a kutya a háznál...

   Jó bizony! Legfőképpen hű barát, nagyszerű unaloműző, mivel folyamatos gondoskodást igényel. Serkenti a munkakedvet, hiszen a fejlődéséhez szükséges nagy mennyiségű ásványi anyagot, vitaminokat, táplálékot, oltásokat beszerezni nem olcsó mulatság. Gyerekpótlásnak sem utolsó, sokat kell velük játszani, lehet őket dajkálni, rengeteget kell nevelni. A fiatal kutyus "visszabeszél" ha nem tetszik neki valami, és szinte biztosan talál naponta olyan dolgot, amit nem szabadna kipróbálnia, mégis megteszi. 

   Ha olyan a kedve, felássa az udvart, kertészkedik. Ezzel természetesen nekünk akar csak jót, szereti ha rend van a háznál, és tudja, hogy utána mindig besegítünk mi is a munkálatokba. Kiszedi a vakondot, elkergeti az idegen macskákat, állatokat. Őrzi a házat, védelmezi barátait. Az én nagytestű kis barátom kiválóan megmasszírozza a hátam, ha leguggolok! Nagy mancsaival kiválóan javítja bőröm és izmaim vérkeringését, nem kell erre külön pénzt áldoznom. Napi sportolásra buzdít, mert addig biztosan nem hagy békén, amíg nem labdázunk egy kicsit, vagy nem fogócskázunk egy nagyot. Ezt még a séta sem válthatja ki!
Besegít a ház körüli munkálatokban, hordja-viszi a szerszámokat. Még a kalapács sem lehet neki gond! Kicsit szeleburdi ugyan, nem mindig azt hozza amire szükségem van, és persze soha nem a helyére rakja le a dolgokat, de a szándék a fontos! Értékelni kell a segítséget! Ha már fáradunk munka közben, akkor megtámaszt, nehogy eldőljek. Micsoda figyelmesség!
Nemrégiben Bundás besegített a teraszunkon is, kiszanálta a már megunt virágok egy részét, takarításra ösztönzött bennünket, és felhívta a figyelmet hanyagságunkra is. Mi hagytuk ugyanis nyitva a terasz kapuját, ami csak befele nyílik, kifelé nem... 
   Bizony jó a kutya a háznál, sok kalandon mehetünk át együtt. Néha okoz bosszúságot, de valójában ezek csak apróságok. Az életben a szeretet a legfontosabb, és egy kutya nagyon képes bennünket szeretni, minden hibánkkal együtt, ha mi is szeretjük őt. Mi Encivel nagyon szeretjük őket, ezért az okozott bosszúságokon is csak nevetünk! 

2 megjegyzés:

Áron írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Joe bácsi írta...

Az utolsó kép tényleg nem semmi, de hová tűnt a hozzászólás???

Megjegyzés küldése