2010. augusztus 19., csütörtök

Pofátlanság

   Ma estei órákban azt vettem észre, hogy egy utánfutóval felszerelt autós elállta a kapubejárónkat. Nem hozzánk, hanem nyilvánvalóan valamelyik szomszédhoz érkezett. Már akkor is furcsállottam kicsit a dolgot, de nem különösebben foglalkoztam vele. Gondoltam majd elmegy.

   Kb. két óra múlva mentem ki, és az autós még mindig ott állt, ekkor lettem bosszús. Ez azért pofátlanság! Írtam egy lapot, ahol kulturáltan felhívtam az illető figyelmét arra, hogy ez egy autóbehajtó, kérjük legyen erre tekintettel majd legközelebb. Még meg is köszöntem, majd rátettem a szélvédőjére. Feleségem szerint nem kellett volna! Fél, hogy ezek után majd az illető valami kárt okoz nekünk. Na bravó! Korábban írt bejegyzésem a félelemről, ismét aktualitását nyerte. Csupán félelemből ne jelezzük még kulturáltan se a problémánkat a másikkal, hanem hagyjuk rá? Hova vezetne ez?
Miért gondolom, hogy szóvá kellett tennem neki a dolgot? Azért mert az autó mögött, és az autó előtt is rengeteg szabad hely volt, senki más nem parkolt az árok partján. Akkor miért pont ott kell leállnia? Honnan tudja, hogy nekem nem kell sürgősen mennem valahova, vagy éppen nem érkezem-e haza? Vagy mi a helyzet a hozzám érkezőkkel? Stb, stb. Nekem kell majd őt vadászni, amikor egy cseppnyi figyelmességgel  szabad utat is hagyhatott volna? Ha pedig nem szólok, akkor legközelebb is odaáll! Nem részletezem tovább, szerintem mindenki ért miről beszélek.
   Most szerintem nagyon kulturáltan és finoman megkértem az illetőt erre a figyelmességre. Erre érzésem szerint szükség volt. Ha emiatt az illetőnek esetleg valami nem tetszik, és Enci aggodalma beigazolódik, majd én sem leszek finom és nőies! De egy nyilvánvalóan nagy pofátlanság mellett nem megyek el szó nélkül többet, mert túl sok van belőle ebben az országban!

6 megjegyzés:

MJ írta...

És te abban reménykedsz, megérti? Ha értené, nem áll oda. Ismered a bölcs kádi történetét? Bár van több is. Arra gondolok, mikor így végződik: "neked is igazad van, meg neked (Enci) is"!

Apa54 írta...

Egyetértek apáddal, meg veled és kedves feleségeddel is.

Facebook írta...

Lilla ezt írta:
nálunk is már párszor előfordult.. -.-

Joe bácsi írta...

Jó hogy ennyi mindenkinek igaza van. Remélem az autósnak azért nincs... :D

Apa54 írta...

Az autósnak nincs... Szegénynek gógyija sincs.

Joe bácsi írta...

Megnyugtató... :D

Megjegyzés küldése