2010. július 1., csütörtök

Ismerkedés Bodrival

   Tegnapi születésnapom nagy kalandja Bodrival való megismerkedésünk volt. Egyik ismerősöm felajánlott számunkra egy nyolc hetes kiskutyát. Már régóta gondolkoztunk azon, hogy hozunk egy társat Kicsi mellé, családi háznál jó, ha több házőrző is van. Nyári időszakra, a szabadságolás idejére szerettük volna időzíteni, hogy legyen időnk beszoktatni. Nem kerestünk, magától jött az ajánlat!
   Tegnap miután letelt a munkaidőm, elmentünk megnézni a kutyust, és azonnal megszerettük! Nyolc hetes, németjuhász-kuvasz keveréke, de abszolút mértékben az előbbi a domináns. Nagyon barátságos, vidám, és ránézésre látszik, hogy okos is! Hamar összebarátkoztunk, Encivel pedig nem sokat kellett tanakodnunk...
Bodrinak is szimpatikusak voltunk, ha hívtam odajött, hagyta magát felvenni, dajkálni. Betettük tehát a kocsiba, és hazavittük. Megmutattuk neki leendő otthonát, összeismerkedtettük Kicsivel és a cicákkal. Picit meg volt szeppenve, de hamar feloldódott. A két kutya egyáltalán nem marakodott, barátságosan méregette egymást, majd játszani kezdtek, tehát a teszt jól sikerült. Cirmi a kiscicák miatt már nem volt ilyen befogadó. Fújt rendesen, és le is fenyítette szegény kiskutyát, pedig nem bántotta őket sem. Sőt! Megnyaldosta a kismacsokat, szóval ügyesen nevelve nem lesznek ellenségek.
Mindezek után azonban egyelőre visszavittük mamájához és testvéréhez, mivel még dolgozom, és nem érnék rá vele foglalkozni. Jövő héttől azonban lesz erre is időm, akkor elhozzuk! A két autókázás közben végig az ölemben ült, nyugodt volt, csendes. Nézelődött az úton, és velem játszadozott. Az egyetlen problémát a felfordult gyomrocskája okozta, aminek hála a vacsorát sikeresen landoltatta a gumiszőnyegre -szerencsére-, és részben a térdemre. Na ez már pech! :D
   A kis kellemetlenség ellenére jól sikerült kettőnk ismerkedése, ma pedig mikor elmentem meglátogatni, azonnal jött hozzám. Ha ő is elfogadott gazdájának, akkor nagyon jól megleszünk! Nevet mindenképpen újat kap, mert nekem nem olyan Bodris. Vannak elképzelések, de még nem döntöttünk. Hamarosan tehát újabb családtaggal bővülünk!  

7 megjegyzés:

Apa54 írta...

Aranyos egy szuszi, azt meg kell hagyni. Persze, hogy nem lehet neki ellenállni.

MJ írta...

Okos tekintete van, még fényképen is átjön. A "rajzolatát" nézve kár, hogy lóg a füle mint a kuvasznak. A lelki dominanciája meg majd kiderül! A viselkedése viszont a nevelésétől függ. Attól sem kell félni, ha lelkében kuvaszos lesz. A kuvasz okos, intelligens, bátor, nagymértékben önálló de a gazdáját és a gyerekeket rajongásig szereti. Pokolian jó házőrző. Sok sikert és türelmet hozzá, legfőképp következeteséget.

Lillie Dawn írta...

de édes kutyaa :)
Boldog születésnapot Joe bácsi.: )

Joe bácsi írta...

Köszönöm!

Joe bácsi írta...

A lógó fülét én direkt csípem, szeretem amikor lobog futás közben. A lelki dominanciájától pedig nem tartok, biztosan hálás kutya lesz, az most is látszik. Ismerem az apját -ő a kuvasz-, nagyon okos és kezelhető állat. A mienk is ilyen lesz!

Névtelen írta...

Aranyos a kutya pont mint a gazdája

Joe bácsi írta...

:D Név nélkül??
Sebaj, így is sejtem ki voltál! Köszönjük mindketten!
:D

Megjegyzés küldése