2010. június 24., csütörtök

Tűzijáték, vagy segélyezés?

   A válasz számomra egyértelmű, segély! Vajon hányan gondolkodnak még így az országban és miről is van itt szó? Milliókat lőnek ki a levegőbe augusztus 20-án, pusztán szórakoztatás céljából. Eközben emberek százai sodródtak a nyomor szélére, vagy teljes nyomorba most az árvízeknek köszönhetően. Pár napja aláírásgyűjtésbe kezdtek az interneten.
    Célja, hogy idén maradjon el az ünnepi tűzijáték, az erre szánt pénzt pedig adják oda az árvízkárosultaknak. Az akcióhoz már tízezrek csatlakoztak, ismert politikusokkal együtt. Pár nap alatt több, mint százezer ember csatlakozott a Facebook közösségi portálon létrejött kezdeményezéshez, amelynek neve megegyezik céljával, azaz "Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!". A kormány tagjai is felfigyeltek a jelenségre, majd Nagy Anna kormányszóvivő közölte, megfontolják, és a jövő heti kormányülésen meg is tárgyalják a nagyjából százmillió forint sorsát.
Kétségtelen, a közösségi oldalakon keresztül egy kattintással rengeteg ember érhető el, most valahonnan alulról szerveződve, egy ötletet pillanatok alatt "lájkoltak" a felhasználók tízezrei, ezzel kinyilvánítva véleményüket, s úgy tűnik, céljukat is elérve. Mostanra már több nagyváros, többek között Pécs, Miskolc, és Békéscsaba is lemond erről a szórakozásról.

Végre egy nagyszerű kezdeményezés, egy jó ötlet, és összefogás! Kell a cirkusz a népnek, ez igaz. Hagyomány a tűzijáték, ez tény. Ugyanakkor nagyon sokba kerül, az évek során pedig meglehetősen elcsépeltté, unalmassá vált. Ez az összeg még mindig aprópénz a károkhoz képest, de nagy segítség azoknak, akiknek az élete most romokban hever. Nekem nem kell tűzijáték, jól megvagyok nélküle! Mindenki aki egyetért ezzel a kezdeményezéssel, csatlakozhat a következő linkeken, persze csak ha regisztrált ezeken a közösségi oldalakon:

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=137772489566175

http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=3078769

Csatlakozz, és segítsd az árvízkárosultakat!

3 megjegyzés:

MJ írta...

Majd minden évben előkerül ez a téma, de még soha nem volt akkora aktualitása. Egyetértek! Ne legyen. De a pénz oda menjen, ne máshová!

Lillie Dawn írta...

Kit érdekel a tüzijáték ha több 1000 embernek nincs otthona.Nem normális ember akinek ilyen kérdés hogy "tüzijáték vagy segélynyújtás" megfordul a fejében...minden rendes ember segíteni próbál.de azok az emberek,akiknek havonta több millió van a számlájukon,megsem fordul s fejükben a segítség nyújtás.végülis ez alapvető hogy a "legjobban fizetett réteg pottyant a rászorulókra"...
tetszett az újabb bejegyzés.
üdv.: Bojtor Zsuzsi

Joe bácsi írta...

jó sok ilyen nem normális ember van! Ráadásul a kereskedők is a tűzijáték mellett kardoskodnak, hiszen akkor a turizmus miatt van keresletük. Ez is egy szempont.
Amúgy mindig azok segítenek a legjobban, akik szintén szegények, mert ők jobban átérzik a problémát, mint akik mindenhol pénzzel vannak kibélelve. NO comment...

Megjegyzés küldése