2010. április 18., vasárnap

Hal a horgon

   Vulkáni hamufelhő ide vagy oda, minden ezzel kapcsolatos intelem ellenére, sokan töltötték szabadidejüket a szabadban szombaton, köszönhetően a szép időnek. Csaknem egy hetes esőzés után, a napfény kivonzotta az embereket a szobából. Jómagam is túrával töltöttem a nap nagy részét tanítványaim társaságában, majd hazatérve fűnyírással folytattam. A túráról mindenképpen meg fogok emlékezni, előbb azonban egy pecás siker van soron.

   Sándor Zsófi, az 5.a osztály tanulója is eredetileg testvérével és velem jött volna túrázni az erdőbe, ám helyette édesapját kísérte el egy horgászversenyre, Balatonszárszóra. A VI. Média horgászversenyen, a Sonline.hu csapata is versenybe szállt a győzelemért. Fenyő Gábor, Harsányi Miklós, Sándor Zsolt és persze Zsófi,  igen jól rajtolt, majd az erős szélnek köszönhetően visszább vette a tempót. Az erősen küzdő pontyon kívül néhány kárászt, keszeget, s persze – a társaság legnagyobb "örömére" – pár törpeharcsát is szákoltak. Az amúgy is sekély vízből a nagy szél kiszorította a halakat, így hatalmas mennyiséget nem tudtak a horgászok beszákolni, viszont a négyórás küzdelem így is jó hangulatban zajlott.
   Zsófi a küzdelem végén igazán örülhetett, mivel a gyermekkupát ő hozhatta el, így már nem csak a nővérének van meg ez a trófea, ő is büszkélkedhet vele. Ezek után biztosan nem bánja, hogy nem velünk tartott...
Gratulálok, szép volt kislány!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szerencsére jó idő volt szombaton és jót tudtunk túrázni, jót beszélgettünk lányokkal és máskorra is tervezzük ezt a távot gyalog esetleg biciklivel. :)
és gratulálok a Zsófinak.
Rohrbacher Laura

MJ írta...

Horgászni? Meg még halat is fogni? Nahát, nahát!
Gratulálok!

Megjegyzés küldése