2010. április 18., vasárnap

Dugó, fadugó

   Egy kis kreativítással hihetetlen jópofa dolgokat lehet készíteni gyakorlatilag filléres dolgokból, ami nem csak a gyerekeknek, felnőtteknek is sok örömet okozhat. A képen látható figurák például pezsgős parafa dugóból készültek, Enci kezének munkáját dicsérik.

   A parafa dugókból könnyen és gyorsan készíthetünk vidám figurákat. Az alapanyag minden háztartásban megtalálható, de hobbiboltokban, borászati szaküzletekben könnyen be is szerezhetjük. Ezenkívül csak festékekre, kartonpapírra, fonalra, esetleg zseníliadrótra, és a fantáziánkra van szükségünk. A figurák lehetnek kedves ajándékok, ajándékkísérők, kabalák vagy játékok. Szinte bármilyen állatkát, emberfigurát, akár még komplett betlehemet is alkothatunk. Kicsit több pénzt szánva a dologra, mozgó szemekkel, gyöngyökkel tovább is tuningolhatók ezek a figurák.
  Az anyagok újrafelhasználásával, a gyerekek könnyen beszerezhető anyagokból készíthetnek ötletes dolgokat. Mivel Eni alsós tanítónő, sokszor támadnak ilyen ötletei, most például cserépből és papírból készít gekkót. Majd azt is bemutatom!

3 megjegyzés:

MJ írta...

Ügyes, nagyon ügyes! Jöhet a gekkó!

Crimson Velvet írta...

Nagyon kreatív! Tetszik!! :)

Joe bácsi írta...

Köszönjük.. :D

Megjegyzés küldése