2010. április 14., szerda

A Chef


   Herr Ludwig, avagy Lajos bácsi oldalára az interneten találtam rá. Egy jó kedélyű, vidám fazon szakácsköntösben, teli ötletekkel.
Bemutatkozásként mindjárt elárulja magáról, hogy nem egy hagyományos "hapsi", akinek élete mindig a konyha körül forgott. Mottója is beszédes: adj többet az embereknek, mint amennyit kérnek, és azt tedd jószívvel.
   Olvasgatva a lapján, hamar rájöhet az ember, hogy kiválóan el tudja adni magát. Cseppet sem unalmas önéletrajzából kiderül, bejárta a világot, megismerte az amerikai, mexikói, német és osztrák konyhát, ezeken a helyeken szerzett tapasztalatai egyeltalán nem elhanyagolhatóak. Szakácstudományát látatlanban nem tudom megítélni, de kétségem sincs afelől, hogy ha vendégül látna, cseppet sem távoznék elégedetlenül. Mára már saját sütő-főző humorportált nyitott, ahol egyéni stílusában összerakja mindazt a bölcsességet, tudást, és tapasztalatot, amit eddig megszerzett. Megosztja velünk, hátha tudunk belőle profitálni. Vannak kezdőknek szánt részek, ügyes praktikák, haladó kajatan. Desszertekről, borokról is szó esik, egy valamire való, előkelő ebéd ezek nélkül elképzelhetetlen! Egy országos adatbázis kiépítésén is fáradozik, célja egy olyan rendszer kialakítása, ahol kizárólag kis- és középvállalkozások hirdethetnek ingyen és személyesebben, mint a legtöbb hirdetési orgánumban.
   Mindez nem egyedi dolog, mások is hirdetik így, vagy úgy magukat, készítenek weblapot, próbálkoznak blogírással, több-kevesebb sikerrel. Engem Lajos bácsi eredeti stílusa, segítőkész hozzáállása, és ötletessége ragadott meg, véletlen találkozásunk azonban okozott némi bosszúságot, Kaposvárról elugrani egy ebéd kedvéért az már luxus lenne....

Addig is praktikáit, receptjeit kipróbáljuk, teszteljük itthonról. Akinek felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva ugyanezt megteheti!

3 megjegyzés:

Apa54 írta...

Megnéztem, és a kedvencek listába tettem. Ígéretes oldal. Lehetséges, hogy hasznosítani fogom valamelyik receptjét.

MJ írta...

Én is megnéztem és nem teszem a kedvencek közé. Nem azért mert nem tetszik, hanem mert igen! Nem kell plusz kísértés.

Gasztrokalauz Herr Ludwig írta...

Köszönöm a szép szavakat.

Megjegyzés küldése