2010. április 15., csütörtök

Beetetés

   Érdekes cikket találtam az egyik hírportálon, ami nagyon már meg sem lepett, sőt, tovább erősített abban a hitemben, hogy a különböző élelmiszergyártó cégek folyamatosan hülyeségekkel traktálnak minket, a reklámokban elhangzó állításokkal jól beetetnek minket. Az igazság az, hogy soha nem tudhatjuk, mit is eszünk valójában!

    Próbálhatunk akármennyire egészséges termékeket választani, csak abban lehetünk biztosak, amit magunknak termelünk. Most egy nagyon neves francia élelmiszeróriásról derült ki, hogy a joghurtjairól szóló állításokat tudományosan nem tudták bizonyítani. Évek óta úgy reklámozták a bifido-baktériumokat is tartalmazó  termékeket, hogy megkönnyíti az emésztőrendszer működését, a másik joghurtitalról pedig azt hirdették, hogy támogatja a szervezet betegségek elleni védekezőképességét. Miután nem igazolták egyik állítást sem, most változtatni fognak a reklám szövegén. Könnyen megteszik, a beetetési szakaszon már túl vagyunk, az emberek  többségében rögzültek a korábbi információk, az újakról nem feltétlenül szereznek tudomást, egyébként is jön majd egy újabb hangzatos és valótlan szövegezés, aminek elbírálására ismét éveket várhatunk.
   Valójában lehet, hogy egészségkárosító hatása nincs ezeknek a termékeknek, de ezek után már abban is nehezen bízom. Ezeket az árban jóval drágább joghurtokat nagyon sokan választották az olcsóbb helyett, pusztán hazugságra alapozva! Gratulálok, ügyes és gátlástalan tett volt! Egy a sok közül...

2 megjegyzés:

MJ írta...

De nem ám! Jobb is nekünk, ha nem tudjuk!

Gasztrokalauz Herr Ludwig írta...

Voltam évekkel ezelött egy Aloavera bemutatón. Ott már akkor mondták, hogy ez a hírdetés kamu.

Megjegyzés küldése