2010. március 10., szerda

Tél a tavaszban, tavasz a télben, irány a természet!

Pár nappal ezelőtt még gyönyörű tavaszias időket élhettünk, majd újra visszatért a tél. Ez azonban nem akadályozott abban, hogy a szombati napomat ne a természetben töltsem, néhány kellemes tanítvány társaságában.

 Évek óta lelkesen szervez a Zöldpont életmódklub különböző túrákat, tájékozódási versenyeket, és egyéb természetben zajló eseményeket. Ennek egyik állomása volt március 6-án, ahol 3 távból lehetett választani a túrázóknak. A hideg idő ellenére ismét nagy volt az érdeklődés, iskolánkból is többen vágtak neki az útvonalaknak. Mi a legnagyobb 30 km-es túrát választottuk, és nagyon jól éreztük magunkat. A hideg szél, és a nagy sár sem tudta elrontani azt az élményt, hogy csak friss levegőn, erdőn és mezőn járva kirándulhattunk egy jót. A sok-sok hóvirág látványa külön üdítőleg hatott! Érdemes kilátogatni a környező erdőkbe, most nagyon szép számban gyönyörködhetünk a tavasz hírnökében. A vékony hótakaró sem takarja majd el őket teljesen, ők vitathatatlanul jelzik, most már tavasz van! Aki csak teheti töltse mozgással szabadidejét, töltődjön fel a természet erejéből a mindennapi gondok ellen. De ne feledjük: a hóvirág mára már védett, csak nézni szabad, leszedni nem!
Hétvégi túratársaimnak pedig gratulálok, valamint köszönöm a lelkes részvételt, nagyon szép teljesítményt nyújtottak, hiszen nem könnyű feladat 30 km legyaloglása, sárban és hideg időben!

1 megjegyzés:

Hugi írta...

A hétvégén mi is túrázni voltunk. A Káli medencében a Művészetek Völgye túrát segítettünk lebonyolítani. A 20 km-es távon mi is elindultunk. Rengeteg hóvirághoz volt szerencsénk...

Megjegyzés küldése