2010. március 8., hétfő

Ami a híradásokból kimaradt


A napokban számoltak be a megyei sajtóban a Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulójáról. Valószínűleg csak a "véletlennek" köszönhetjük, hogy a következő fontos részletek említésre sem kerültek:



A KISFALUDY ISKOLA A MEGYE LEGEREDMÉNYESEBB ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA



Februárban rendezték meg a Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulóját 3-8. évfolyamos tanulók részvételével.
Idén a Kisfaludy iskola tanulói kimagasló eredményt értek el a megmérettetésen.
Első helyezést ért el Balogh Árpád Mátyás ( 3.o), Borbényi Márton ( 5.o), Palkó Richárd ( 7.o ) tanuló. Második helyen a nyolcadikos Sándor Krisztián végzett. Ők ezzel bejutottak a verseny országos fordulójára, melyet Székesfehérváron tartanak.
Ivanicsné Kriszbacher Éva a Kisfaludy Utcai Tagiskola igazgatója a város legeredményesebb iskolájának járó díszoklevelet és pénzjutalmat vehetett át Szita Károly polgármester úrtól, a megye legeredményesebb iskolájának járó elismerést pedig Gelencsér Attilától a megyei közgyűlés elnökétől.

Két igen rangos kitüntetés az iskolának, elismerés a tanulóknak, tanáraiknak, az iskolavezetésnek. Hogy miért nincs hírértéke a dolognak? Valószínűleg azért, amiért egy korábbi sajtócikkben sem jelent meg a Kisfaludy neve a legnépszerűbbek között. A teljesség igénye nélkül sorolták fel azokat az iskolákat, ahová a legtöbb elsőst beiratták. Ez az iskola a maga közel 90 beiratkozójával nem számított annak. Miért? Milyen érdekek húzodnak meg az esetek mögött? Miért nem ismerik el egy iskola jó munkáját?
Érdekes kérdések, melyekre napok óta keressük a választ. Remélem egyszer megleljük.

Végezetül gratulálok a kiváló eredményekhez elsősorban a tanulóknak, az őket felkészítő tanároknak, és az egész iskolának!

6 megjegyzés:

MJ írta...

Valószínüleg?
Ezek a "véletlenek"!!

Névtelen írta...

Kedves Tanár Úr!
Bizonyára ,van még egy-két - a régi hírnevéből élő, ugyanakkor máig jó kapcsolatokkal rendelkező iskola , ahol továbbra sem fogadják el, hogy lecsúsztak a dobogó legfelső fokáról.
Tegyék ezt.. éljenek a kis álomvilágukban.
Személy szerint nekem elég az, hogy én tudom, a gyermekeim megkapják azt a tudást, amire szükségük van.... nem idegbetegként mennek reggel iskolába,attól tartva, hogy nap mint nap agyon terhelik őket csak azért, hogy az iskola verhesse a mellét az átlagon felüli teljesítményével. Örülök, hogy a mi iskolánkban a magas követelmények mellett is gyerekek maradhatnak.
Én tudom, hogy a mi iskolánk az első, és még sokan mások is...
Sok helyről hallani panaszt az "elit" iskolára...nem egy tanuló fordít nekik hátat. A múlt dicsőségéből meg lehet élni valameddig,de ha nincs mögötte teljesítmény, akkor bizony elkezdenek repedezni a falak....Ennek lehetünk szemtanúi most.
Szeretném, hogyha a Kisfaludy Iskola még sokáig megőrizné kiérdemelt méltó helyét, a tanároknak pedig kívánok, erőt, lelkesedést és kitartást , ezen a cseppet sem könnyű pályán.
Szláveczné Kovács Krisztina

Joe bácsi írta...

Köszönjük szépen!

Névtelen írta...

Gratulálunk a Kisfaludy iskola Igazgató- nőjének, és tanárainak!
Horváthné

Névtelen írta...

Talán ennek a bejegyzésnek is köszönhető, de ma megjelent egy cikk, miszerint a "jelek szerint" mégiscsak népszerű iskola a Kisfaludy, mivel több jelentkező van, mint amennyire lehetőséget kapott az iskola. A Somogyiban olvasott cikk a sonline-on is megtalálható:
http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/hiaba-a-szulok-akcioja-marad-a-ket-osztaly-292084
Ezek szerint a főigazgató asszony tényleg vizsgálódik, de milyen alapon?
Érdekes, a szülők levélben fordultak a hivatalhoz, választ onnan még nem kaptak, csak ebből az újságcikkből. Megint egy érdekes húzás, ami nagyon arra próbálja terelni a szülői társadalmat, hogy ne éljenek a jogaikkal, helyette hódoljanak be. Pedig hivatalos döntés ennyi idő alatt még nem lehet!
Az eredményekhez gratulálok az iskolának, további eredményes munkát!

Névtelen írta...

Gratulálok a Kisfaludy iskola tantestületének és eredményes tanulóinak is. Amit a főigazgató asszony csinál, véleményem szerint sérti a szabad iskolaválasztás jogát.

Megjegyzés küldése